نکات عکس های شارپ

نکات عکس های شارپ

گرفتن عکس های زنده و با کیفیت بالا در هر شاخه ای ضروری است. اولین گام برای داشتن عکس های با کیفیت بالا آشنایی و اجرای اصول اولیه ای است. که در عکس برداری از سوژه های گوناگون وجود دارد. در این مقاله ای از نمایندگی نیکون با نکات عکس های شارپ آشنا می شویم.

سرعت شاتر بالا

وقتی قصد دارید عکس شارپ بگیرید، مسلما نباید حرکت یا تاری سوژه ثبت شود. این مهمترین چیزیی است که باید بهش توجه کنید. البته این قاعده برای دوربین های فول فریم صدق کرده است. برای دوربینهای کراپ سنسور، باید ضریب برش یا crop factor رو هم در نظر بگیریم. اگه نمیتونید دوربین رو کاملا ثابت نگه دارین و دستتون میلرزه، پیشنهاد میکنم که دوربین رو روی حالت عکاسی پیاپی بذارید و چند عکس پیاپی بگیرید. اغلب عکسی که وسط هست از بقیه بهتر درمیاد. معمولا عکسهای اول و آخر لرزش و تاری بیشتری دارند.

نکات عکس های شارپ

استفاده از سه پایه

به عنوان یک قاعده کلی , همیشه بیان می شود که در زمان استفاده از سرعت شاتر کمتر از ۳۰/۱ ثانیه ، برای ثابت نگه داشتن دوربین از سه پایه استفاده کنید .این قاعده در حالت کلی صحیح است اما حتی در سرعت های شاتر بالاتر نیز استفاده از سه پایه موجب شارپ تر شدن تصویر می گردد .به خوبی می دانیم که حرکت ها و لرزشهای بسیار خفیف نیز موجب اثرگذاری بر کیفیت نهایی تصویر خواهند شد.از این روی توصیه می شود تا در صورت امکان در بیشتر مواقع برای عکاسی از سه پایه استفاده شود .

این مقاله را بخوانید
کراپ عکس

 ریموت یا تایمر خودکار

حتی در زمان استفاده از سه پایه نیز برای به حداکثر رساندن مقدار شارپ تصویر ؛ می توان از تایمر داخلی دوربین و یا ریموت استفاده نمود . ریموت یا تایمر خودکار موجب می شوند تا لرزش های خفیف دوربین در زمان برخورد دست با دکمه شاتر نیز خنثی و کنترل شوند .

 استابیلایزر دوربین

هنگامی که دوربین روی سه پایه قرار دارد از استابیلایزر دوربین استفاده نکنید ؛زیرا این فناوری صرفا برای کنترل لرزش های دست اختراع شده است و از این روی در زمانی که دوربین در وضعیت کاملا ثابت قرار دارد ؛ عملکرد استابیلایزر موجب بلوری شدن تصویر خواهد شد .  در نتیجه استابیلایزر تنها برای وضعیت عکاسی با دوربین روی دست استفاده می شود .

نکات عکس های شارپ 

دیافراگم های میانه

برای به دست آوردن یک تصویر در شارپترین حالت ممکن ، از دیافراگم های میانی لنز خود استفاده کنید .استفاده از بازترین حالت لنز و دیافراگم آن موجب بروز اعوجاج تصویر و ایجاد حالت بلور در عکس خواهد شد .

توصیه می شود تا برای به دست آوردن یک تصویر کاملا شارپ از بکارگیری دیافراگم های کاملا باز خودداری نمایید . به طور معمول دیافراگم های f/8 تا f/11 دارای شارپترین حالت تصویر خواهند بود .

 بالا قرار دادن آینه دوربین

در شرایطی که دوربین شما از ویژگی قفل کردن آینه برخوردار است ؛ در همه زمان ها و به ویژه در زمان استفاده از تکنیک های نوردهی طولانی می توان از این ویژگی استفاده نمود .

 بالا قرار دادن آینه و قفل نمودن آن در این وضعیت موجب از بین بردن لرزش های خفیف ناشی از حرکت آن در زمان ثبت تصاویر خواهد شد و از این روی حالت شارپ تصاویر شما تا حد قابل ملاحظه ای بهبود می یابد.

این مقاله را بخوانید
تاثیر فاصله کانونی های مختلف در عکاسی