عکاسی حرفه ای با دوربین نیکون D3400

عکاسی حرفه ای با دوربین نیکون D3400

دوربین عکاسی مبتدی نیکون D3400 که جزو دوربین‌های اصیل و فوق‌العاده برای کار توسط عکاسان مبتدی می‌باشد. این دوربین،‌ در حالی که سادگی خود را حفظ میکند اما از امکانات و قابلیت‌های زیادی بهره‌مند است که شما را از یک آماتور به یک حرفه‌ای تبدیل می‌سازد. اگر شما هم مدت کوتاهی شروع به عکاسی کرده اید و وارد این حرفه شده‌اید، نمایندگی نیکون به شما عکاسی حرفه ای با دوربین نیکون D3400 را پیشنهاد می‌کند.در ادامه دلایل این انتخاب را مطالعه می کنید.

مشخصات فنی این دوربین

توصیه میکنم که قبل از شروع به عکاسی تنظیمات دوربین را چک کنید. اگر روز قبل هوا آفتابی بوده و شما در محیط باز عکاسی می‌کردید، نمی‌توانید با همان تنظیمات شب نیز عکاسی کنید. از یک قلموی ویژه برای تمیزکاری لنز استفاده کنید. برای اینکه خیالتان از بابت سالم ماندن لنز راحت باشد، می‌توانید از کیت‌های تمیز‌کننده‌ی لنز یا پارچه‌های مخصوص استفاده کنید تا گردوخاک یا لکه‌های ثبت شده روی آن را از بین ببرید.

اگر قصد دارید که از یک محیط کاملاً ساکت مثل موزه یا کتاب‌خانه عکاسی کنید،‌به تنظیمات منوی دوربین بروید و گزینه‌ی Beep را غیرفعال کنید. Beep‌ برای این است که اگر تصویر شما در فوکوس کامل قرار گیرد صدای بوق کوتاهی پخش شود.

عکاسی حرفه ای با دوربین نیکون D3400

حتماً در منوی تنظیمات قفل Slot empty-release را فعال کنید چون اگر کارت حافظه نداشته باشید، عکس هم ثبت کنید جایی ذخیره نمی‌شود.

همیشه حواستان به سرعت شاتر خود باشد و ان را چک کنید. اگر قصد عکاسی با دست و بدون استفاده از سه‌پایه را دارید، سرعت شاتر را باید به‌ شکلی تنظیم کنید که تصاویر تار ثبت نشوند. اگر لرزش دست دارید، سرعت یک صدوبیست‌وپنجم ثانیه مناسب است، اما اگر به سادگی می‌توانید دوربین را با دست حمل کنید، از سرعت شاتر کند‌تر نیز می‌توانید استفاده کنید.

این مقاله را بخوانید
نسبت ها در عکاسی منظره

Mode Dial

یکی از مهمترین قسمت هایی که در دوربین نیکون برای کنترل وجود دارد بخش Mode Dial است. که در این مود شما مود‌ها و تنظیمات دیگر را کنترل می‌کنید. همچنین در اکثر مود‌های اتوماتیک نوردهی مثل (Auto, Auto Flash Off, Landscape, Portrait) دسترسی چندانی به تنظیم مواردی چون تراز سفیدی، ندارید. اما در مود دستی یا نیمه دستی نوردهی و به کمک مود Dial می توانید مواردی چون تقدم شاتر یا تقدم دیافراگم را تنظیم کنید.

Mode PSAM

حتماً درباره‌ی PSAM چیز‌هایی شنیده یا آن را در صفحه‌ی منوی خود دیده‌اید. با این مود تقریباً می‌توانید اکثر تنظیمات را کنترل کنید. اکنون، به بررسی این گزینه می‌پردازیم.

  • P = Program Auto

در این مود دوربین سرعت شاتر و دیافراگم را به صورت خودکار تنظیم می‌کند. البته شما می‌توانید عناصر دیگری مثل جبران نوردهی را نیز در این مود تنظیم کنید. جبران نوردهی برای تنظیم نور محیط در عکاسی است و نور محیط را با توجه به شرایط، تاریک‌تر یا روشن‌تر می‌کند.

  • S = Shutter Priority

در مود S یا تقدم شاتر می‌توانید سرعت شاتر را خودتان تنظیم کنید و دوربین بر اساس سرعتی که برای شاتر در نظر گرفته‌اید میزان دیافراگم را به صورت خودکار تنظیم می‌کند تا یک نوردهی خوب در محیط انجام شود. این بهترین گزینه برای فریز کردن حرکات سوژه‌ها است.

چیزی که مهم است باید سرعت شاتر بالا باشد–یک دویستم ثانیه یا حتی سریع‌تر، البته با این گزینه می‌توانید حرکات سوژه‌ها را تار ثبت کنید، برای مثال حرکت آب آبشار، که اگر تار ثبت شود واقعاً زیباتر است. ( برای این کار باید سرعت شاتر خیلی کند باشد مثل یک شصتم ثانیه یا حتی کند‌تر).

  • A = Aperture Priority

در مود A‌یا تقدم دیافراگم، شما مقدار مناسبی برای بازی دهانه‌ی دیافراگم در نظر می‌گیرید و دوربین به طور خود‌به‌خود و با توجه به مقدار دیافراگم، میزانی برای سرعت شاتر مشخص می‌کند. شما با دیافراگم می‌توانید کنترل عمق میدان و شارپنس تصاویر را در دست بگیرید. عمق میدان میزان تار بودن پس‌زمینه یا سوژه را مشخص می‌کند.

این مقاله را بخوانید
تنظیمات موُثر بر عکس‌های RAW

عکاسی حرفه ای با دوربین نیکون D3400 هر چه مقدار دیافراگم بیشتر باشد، مثلاً  f/11، نور کمتری از محیط برای عکاسی دریافت می‌کند و در نتیجه تصویر با عمق میدان بالاتری ثبت می‌شود و شارپنس سرتاسری در کادر تصویر ایجاد می‌شود. هرچه این میزان کوچک‌تر باشد، مثلاً f/2.8، عمق میدان کمتر شده و نور بیشتری از محیط دریافت می‌شود.

  • M = Manual

این مود که اختیار ان دست شماست و میتوانید در این مود که مود دستی کنترل کنید و تنظیم همه ی موارد ،‌چه سرعت شاتر و چه تنظیمات دیافراگم با خودتان باشد.